Борисов: Инвестираме в образование, защото БСП разчита на къса памет и нискообразовани хора

Направихме паркове, за да има къде да се съберат "чеверме социалистите"

Борисов: Инвестираме в образование, защото БСП разчита на къса памет и нискообразовани хора

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов иронизира БСП, като обясни, че правителството му инвестира в образование, защото ”БСП разчитат на къса памет и нискообразовани хора”.

За другата година сме планирали 360 млн. за увеличение на учителските заплати, съобщи той по време на събитие за ролята на Европейския съюз.

По същото време БСП представи листата си за европейските избори в столичния Южен парк, което допълнително вдъхнови Борисов.

”Никога не са правени такива паркове и градини, направихме добри паркове, за да има къде да се съберат БСП. Днес гледам са се изтъпанили на Южния парк. Няма да се сравняваме с чеверме социалистите“, коментира Бойко Борисов.

”Инвестираме в образованието, защото те разчитат на къса памет и нискообразовани хора. Сега цялата Тройна коалиция говорят за борба с корупцията в един прекрасен Южен парк. Те - премиерът тогава, първата дама тогава, изгонената зам.-министърка за корупция. Те говорят, че ГЕРБ трябва да бъде заличен, така както заличиха СДС, за да остане само БСП“, допълни той.

”Аз излизам и казвам, оставка за това и това. Ние не разбрахме тогава какво стана. Тези хора говорят, но ние нямаме един спрян фонд, една спряна програма. Те издигат манипулация за предизборната си кампания“, каза премиерът.

”Тези сега в Южния парк ни плашат. Ама хич не ни е страх от тях. Ние грешим, което показва, че не сме идеални“, допълни той.

Борисов каза, че до днес е бил ”малко ядосан на партията и на колеги в партията, защото допуснахме това, но като днес видях БСП в куп - трябва да направим така, че да не подложим държавата на това унижение да се върнат същите хора”.

”Много ме заболя от това, което ни се случи в миналите дни. Като ги слушам, това  адски ме амбицира. БСП не могат да прикриват злобата си. Някой си беше позволил да ме коментира за ”пълзящата диктатура“, че било бисер. Иронизирах Иво Христов заради ”пълзяща автокрация“, обясни Борисов.

”Ако има автокрация как ще се съберете в Южен парк, как всички тези скандали не спират? Апартаменти, къща, тераса, сауна, баня - от сутрин до вечер“, попита Борисов.

”Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва? Всички скандали излязоха по толкова явен начин - демокрацията си работи, каква автокрация“, коментира лидерът на ГЕРБ.

”Толкова пъти не искам да ги коментирам заради стабилността и уважението между институциите, но когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно да слуша и да гледа - към какво ги предизвиква, не е ли към диктатура? Ако изкараш армията или призоваваш генералитета? Тогава си замълчахме“, каза той.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още по темата

Още от Евроизбори 2019

Колко време давате на новия парламент?