Борисов иска мирно Черно море за зона за транспорт, добив на газ и туризъм

Борисов иска мирно Черно море за зона за транспорт, добив на газ и туризъм

Искаме Черно море да бъде зона на транспортни коридори, на добиви на газ и нефт, на туризъм и затова държавата ще положи огромни усилия Черно море да се изключи от зоните на конфликти. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в петък, в Бургас, където е за откриването на антитерористичното и антикризисно учение Бриз.

"Когато говорим за демилитаризацията, разбираме, че това е много тежък процес, много бавен, много труден. Снощи надълго си говорихме с министъра на отбраната и с генералите, че искаме Черно море да бъде зона на транспортни коридори, на добиви на газ и нефт, на туризъм. Вече над 50 % операторите отчитат ръст на туристите през този сезон. Искаме да генерирам финанси, които да осигуряват благосъстоянието на българските граждани, защото те са най-бедни в Европа, а това е начин да се изкарват пари ,да влизат в бюджета и от там да се преразпределят”, каза още Борисов.

Според него няма разминаване в мнението му за демилитаризацията на Черно море с това на министъра на отбраната Николай Ненчев.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес