Борисов иска прагматични търговски отношения с Русия

 

"Има голям неоползотворен потенциал между България и Русия в областта на търговията", заяви премиерът Бойко Борисов след среща с Валентина Матвиенко, председател на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация.

Той посочи, че България иска да изгради дългосрочни и прагматични отношения с Русия във всички области на база диалог, откритост, партньорство и взаимен интерес.

 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева заяви от своя страна, че българският и руският народ са генетично близки, а писмеността и културата са тези, които формират една народност.

 

"И тогава, когато и българите, и русите пишем на една азбука, това е едно ядро, от което се надграждат всички отношения в културата, в изкуството. Мисля си и се надявам да бъде споделено, че ценното, което имаме, народите на България и Русия, е общата ни азбука, традиционно близките ни култури, които съм убедена, че и занапред ще се развиват толкова близко и приятелски, както е било досега, особено в сферата на духовността", каза Цачева.

Споделяне

Още от Бизнес

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?