Борисов изпрати самолет до Иран да прибере болен българин

Борисов изпрати самолет до Иран да прибере болен българин

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да бъде изпратен самолет до Иран, за да бъде прибран българският гражданин Панко Тодоров, приет по спешност за лечение в болница в град Бандар Аббас, съобщи правителствената пресслужба в петък.

Разноските за полета ще бъдат за сметка на Министерството на здравеопазването, чийто пресцентър обаче не можа да отговори на въпрос на Mediapool какъв самолет ще бъде изпратен и колко ще струва това. Оттам казаха, че информация може да бъде дадена от пресслужбата на Министерския съвет, която от своя страна ни насочи към здравното министерство.

В официалното съобщение се посочва, че премиерът е изслушал доклад по случая на министъра на здравеопазването Божидар Нанев. Панко Тодоров, който е работил като моряк под панамски флаг, е приет по спешност за лечение в болница в иранския град Бандар Аббас в началото на юни.

Почти два месеца той е лежал в реанимацията на болницата в състояние на кома. Според лекуващия го лекар Тодоров вече е в съзнание и състоянието му се подобрява.

Споделяне

Още от България