Борисов изразил пред Туск надежда за намиране на приемливо решение за Гърция

Борисов изразил пред Туск надежда за намиране на приемливо решение за Гърция

За България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение, заявил министър-председателят Бойко Борисов в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Късно снощи двамата обсъдили развитието на ситуацията в Гърция след произведения референдум, съобщи пресслужбата на кабинета във вторник.

Премиерът Борисов е изразил надежда, че европейските срещи на високо равнище ще дадат нова възможност за намиране на решение, което да бъде приемливо както за страните от
еврозоната, така и за всички държави-членки на ЕС.

Министър-председателят е отбелязал, че Гърция е непосредствен съсед и близък партньор на България в ЕС и за нас е важно тя да постигне икономическа и финансова стабилност. Според премиера е необходимо всички страни да проявят отговорност, реализъм и да не се всява излишно смут в европейските лидери.

Българският премиер е обърнал внимание на политическата и финансовата стабилност в нашата страна и е добавил, че са взети всички необходими мерки, за да има сигурност на банковия сектор, независимо от развоя на събитията в Гърция. Туск е потвърдил адекватните и предвидливи действия на българското правителство и е апелирал хората да не се поддават на спекулации по темата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?