Борисов към близките на арестуваните моряци: Всеки да признава

"Всеки да признава и да казва и да посочва кой, как, каквото знае". С тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към близките на задържаните в Испания български моряци.

Те бяха арестувани миналата седмица, след като плаващият под български флаг кораб "Св. Николай" бе хванат с 3 тона кокаин край бреговете на Испания. До срещата се стигна, след като преди два дни близките обявиха, че нямат никаква информация от страна на българските власти и не знаят нищо за тях.

Преди ден от външно министерство за пръв път дадоха информация за задържаните, като изненадващо обявиха, че "посолството в Мадрид и МВнР са в постоянен контакт с близките", а в сряда те бяха приети в Министерския съвет.

Премиерът им обясни, че е изпратил вътрешния министър в Испания за разговори по случая.

"Колкото и да съм им ядосан, става вече колко пъти – 20, 40, 3 тона, за България като се заговори, ми става все едно.... ", казва Борисов по време на срещата, без да става ясно какво точно има предвид.

След срещата в сряда близките не коментираха ситуацията.

"Имаме уверението на г-н Борисов, че държавата е съпричастна и ни съчувства в този случай, но ще изчакаме завръщането на министър Цветан Цветанов от Испания и тогава ще коментираме”, каза Ивелина Атанасова, близка на капитана на кораба.

Цветанов в сряда замина за Испания, където ще се срещне с испанския си колега Хорхе Фернандес Диас. По-рано вътрешният министър обяви, че собственикът и капитанът на кораба са знаели за наркотрафика.

Споделяне

Още по темата

Още от България