Борисов към съпартийците си в Пловдив: Защо ми го причинявате?

Борисов към съпартийците си в Пловдив: Защо ми го причинявате?

"Мислех си, че с вашата работа, труд и отговорност, след възможностите, които има в местната власт, като европейска столица на културата, Пловдив дори не ми е влизал в мисълта, че може да ми създаде проблеми“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в неделя пред активистите на партията в града. Повод за разочарованието и критиките му е загубата на президентските избори в Пловдив.

"От едната ви страна магистрала Тракия, от другата страна Марица. Ходите, пиете си кафето, където искате - в Истанбул, на морето в Гърция. Щеше до пролет да има четирилентов път. В моето съзнание стоеше само да се заделят пари за околовръстното за Пловдив, защото тук има над милиард инвестиции. На фона на всичко това, вие си играете на кой е по-важен от вас - Зико, кмета, Менда, който и да е било“, продължи Борисов, цитиран от БГНЕС.

„Не включвам римските стадиони, и църквите, и манастирите. Милиони са дадени. Всичко, което е поискано целево, е дадено за тоя град. Благодарение на партийната организация обаче, ние се замисляме, дали ще спечелим изборите. При положение, че преди нас този град беше разграбен. Всичко ценно беше разграбено. До едно. Всеки лев, който е поискан от Пловдив от държавата ви е даден. Един млрд. евро инвестиции, над 140 нови производства, а нямате работна ръка. А на всичкото отгоре Менда, Тотев или Зико и кой е най-велик… Защо ми го причинявате това?!“, запита бившият премиер.

"След изборите, ще си говорим пак. Съветвам ви оттук като си тръгнете, да се съберете и да си дадете ясна сметка, че не се шегувам. Това име съм го създавал. Стягайте се, идете, разберете се, толкоз по тази тема“, заключи той.

Споделяне

Още по темата

Още от България