Борисов: Карам си сам джипа, а Радев се вози в бронирани мерцедеси (видео)

Премиерът за пътни строители: "Колеги сме. Свиркаме си, защото ни се радват, че осигуряваме на българите бъдеще, а на тях работа"

Борисов: Карам си сам джипа, а Радев се вози в бронирани мерцедеси (видео)

Аз си карам сам джипа, не ползвам шофьор, а президентът Румен Радев се вози на бронирани Мерцедеси, коментира премиерът Бойко Боирсов на редовния си тур с джипката в четвъртък, когато инспектира напредъка по строителните дейности на автомагистрала "Европа".

"Да ходи пеша. Или другите колеги. Какво им вади очите 15-годишна джипка? За да минаваме по тези трасета, затова го ползваме. Ако се возиш на Мерцедес не е страшно, но ако си караш джипката и си вършиш работата, трябва да те коментират. Нека ме коментират. Всичко това е било поляни, скали и гори", каза Борисов, който често е обект на критики, че прави предизборна кампания при обиколките си с джипката. По-рано лекар от Спешна помощ го призова да се качи с него в линейката вместо да обикаля с джипката.

В началото на предизборната кампания пък от БСП заявиха, че обиколките на Борисов из страната, правени със служебен транспорт и охрана от НСО, са нарушение на Изборния кодекс. Изборният кодекс забранява безплатното използване на публичен административен ресурс по време на предизборната кампания.

Според закона "публичен административен ресурс" са бюджетни средства, помещения, автомобили, самолети и други транспортни средства, оборудване и други движими и недвижими вещи - държавна или общинска собственост, предоставени на администрацията, държавните и местните органи, и държавните и общинските предприятия, както и трудът на служителите в администрацията.

Централната избирателна комисия (ЦИК) обаче не успя да вземе решение дали премиерът Бойко Борисов, който е и кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС, нарушава или не закона с обиколните из страната и раздаването на бюджетни средства по време на предизборната кампания.

По време на поредната си обиколка Борисов изрази задоволство от видяното. "Ако е било лесно, другите щяха да са го направили десетилетия преди това", коментира Борисов, визирайки строителството на магистрали.

"Как да не се радвам на това, което българите правят и строят. Щом махат, значи сме плащали редовно заплати. За тези, които се учудват на преднината на ГЕРБ, не е заради друго, а защото хората виждат какво сме направили, а другите как са изпаднали в истерия в борбата за власт. Умишлено караме по трасето, за да се види мащабът и колко много е направено. По цялото трасе се полага основата в двете посоки, за да се направи магистрала за българите", каза още Борисов.

Той поздрави строителите и посочи: "Колеги сме. Свиркаме си, защото всички тези момчета години наред ни се радват, защото осигуряваме на българите бъдеще, а на тях работа".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?