Борисов летял с "Авиоотряд 28” за откриването на трибуна "Моци” в Разград

Така МС спестил разходи от пътуване на премиера и министрите в кортеж

Премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, шефът на Футболния съюз Боби Михайлив и кметът на Разград Денчо Бояджиев прерязват лентата на новия сектор "Б"- трибуна "Моци". БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов не е използвал услугите на военен хеликоптер, за да стигне до Разград, където в петък бе открита нова трибуна на местния стадион. Тогава собственикът на футболния клуб "Лудогорец" и председател на работодателската организация КРИБ Кирил Домусчиев, съобщи, че премиерът е долетял с военна машина, но от Министерския съвет и военното министерство опровергаха информацията в понеделник.

Борисов е летял с Ми-8 на правителствения авиоотряд, съобщиха от МС.

"Стойността на полета в двете посоки е общо 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били направени за пътуване на премиера и министъра в кортеж. Пътуването с хеликоптер беше наложително поради натоварената програма на министър-председателя в петък и необходимостта да се върне веднага в София за окончателната подготовка на официалното посещение на водена от него правителствена делегация в Катар", се казва в съобщението. От МС уточняват, че процедурата за ползване на въздухоплавателни средства на Авиоотряд 28 е стандартна и е разписана в устройствения правилник на авиоотряда, приет през 2014 г..

Министър-председателят не е присъствал на мача на Лудогорец, състоял се същата вечер, а само на откриването на реконструирания стадион "Лудогорец Арена”, посочват от МС.

Премиерът и министрите Владислав Горанов и Лиляна Павлова бяха гости на Община Разград, която реализира проекта за реконструкция и модернизация на стадиона е финансиран с 3 млн. лв. по Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите”, стартирала в началото на 2014 г., и с допълнителни 2 млн. лв., отпуснати от правителството през м. март т. г. за завършване с необходимото оборудване и изграждане на инфраструктура на сектор "Б”.

Откриването бе в петък, когато премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, шефът на Футболния съюз Боби Михайлив и кметът на Разград Денчо Бояджиев прерязваха лентата на новия сектор "Б"- трибуна "Моци". След това Лудогорец като домакин би Локомотив- Сф с 4:1. Последва пищен концерт на българската фолк- звезда Джена и мегазвездата на сръбската естрада Цеца Величкович. Сред гостите беше и турският заместник-министърът на отбраната, който бе в България на частно посещение. Русенският митрополит Наум освети новата трибуна, с която местата на "Лудогорец арена" стават 7700.

В първия си управленски мандат Борисов често използваше самолети и хеликоптери на "Авиоотряд" 28, както и на военните, за полети в страната, което предизвика дори парламентарно разследване в миналия парламент. Един от най-фрапиращите случаи е от 2102 г., когато отборът на "Бистришките тигри", в който играе премиерът, бе превозен с правителствения Еърбъс до Варна, където участва в приятелски мач.

Сегашното посещение на премиера и министрите му в Разград за грандиозното откриване на трибуната "Моци" ще се запомни със скандала, предизвикан от Кирил Домусчиев, който грубо нахока репортер на бТВ и го нарече "олигофрен".

Въпреки последвалото писмено извинение от Домусчиев, протестиращите от седмица журналисти от БНР поискаха оставката му от Обществения съвет на БНР в отворено писмо, публикувано на страницата им във Фейсбук.

Спортни журналисти също са на мнение, че извинението на Домусчиев е било проформа.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?