Борисов: Мафията иска да свали правителството, няма да подам оставка

Борисов: Мафията иска да свали правителството, няма да подам оставка

"Мафията в момента иска да свали правителството - хазарт, контрабанда, всички са на улицата срещу нас и си намериха и водачи. Това ми дава основание да считам, че не трябва да се дава оставка.

Това каза в сряда премиерът Бойко Борисов в поредното онлайн живо излъчване, този път от възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в община Костинброд. Думите му идват на фона на продължаващите повече от два месеца протести срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. През последните дни премиерът е ограничил публичните си появи, предпочита да обикаля страната с премиерския джип и да говори в контролирана среда.

"Искат оставка, но не знаят какво да се направи. При нас хубавото е, че не говорим в бъдеще време, а в настояще", каза още Борисов.

По думите му правителството продължавало да работи активно и "затова толкова ги дразним - другите няма какво да покажат".

"Искат оставка, ама не знаят какво да се направи. И ако имаше подготвени хора, с удоволствие бих им оставил да управляват. Още повече тая криза, която в момента върви по света, ще видите какво ще се развие следващите месеци. Така или иначе, действаме здраво и не им обръщаме внимание", добави той в живото излъчване от центъра.

Премиерът твърди, че хиляди хора пишели "не ни предавайте, не ни оставяйте на тея".

След новопостроения център Борисов инспектира и строежа на магистрала "Европа" и заяви, че до средата на ноември ще открият първата част на магистралата.

"Другите говорят, ние продължаваме ...труд кипи. Камиони с материали, работници", каза той, докато гледаше строежа.  

По-рано Борисов промени профилната си снимка във Фейсбук и написа "Време е за промяна"

Споделяне

Още по темата

Още от България