Борисов махна свой човек, за да сложи друг свой за зам.-шеф на ДАГ

Само три седмици след като бе назначен на поста, зам.-шефът на Държавната агенция по гори (ДАГ) Валентин Карамфилов, който е и експерт на ГЕРБ по земеделски въпроси, бе освободен от премиера Бойко Борисов. На мястото на Карамфилов е назначен досегашният шеф на лова инж. Бисер Дачев, съобщи в четвъртък правителствената информационна служба.

В съобщението се посочва, че освобождаването на Карамфилов е по "негова молба". Неофициално в средите на управляващите се твърди, че рокадата е заради кадруване на Карамфилов, който е работил в системата по времето на Жан Виденов и сега започнал да слага на различни постове свои хора.

Бисер Дачев е роден през 1965 г., завършил е висше образование по зоология и горско стопанство. Бил е главен инженер и директор в Държавно горско стопанство "Земен", главен инженер в Държавно горско стопанство "Осогово", началник на отдел "Ловно стопанство" в Националното управление по горите.

Депутати пък сочат близки връзки на Дачев с мажоритарния депутат от ГЕРБ и шеф на ловното стопанство "Елен" в Етрополе Емил Димитров.

Името на Емил Димитров нашумя около скандала с имота на Петър Драшков, брат на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. Димитров бе купувач на фирмата на Драшков, която бе придобила 14 дка в кв. "Стрелбище" в София с фалшив подпис на Борисов в качеството му на кмет на столицата. Нарушението бе огласено през ноември миналата година лично от Борисов, след което последва показен арест на Петър Драшков, а Иван Драшков изхвърча от ДАНС.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?