Борисов, Местан и Станишев размениха обвинения за авторитарно управление

Лидерът на ГЕРБ: На Боровец се възстанови БКП

Борисов, Местан и Станишев размениха обвинения за авторитарно управление

С днешното заседание в Боровец се възроди БКП, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос за самооценките на БСП, ДПС и премиера Пламен Орешарски за силата на тяхното управление.

Според Борисов правителството е "силно" в безпрецедентната си изолация - и вътрешна, и международна". ”На фона на цялата дестабилизация в държавата наизустените им "опорни точки" звучат като комунистически манифест”, добави той .

"Като знаем, че през годините БСП и ДПС бяха многократно хващани за купуване на гласове, а последният пример е от Варна и Врачанско, където дори имаше ефективно осъдени за грандиозна схема за купуване на гласове в полза на ДПС, може да ни е ясно по какъв модел ще бъдат правени изборите от тях", коментира лидерът на ГЕРБ.

Преди това лидерът на ГЕРБ Сергей Станишев сравни управлението на МВР по времето на ГЕРБ с "феодални владения" и нарече методите на работа "натиск и рекет върху бизнеса", "масово подслушване" и "съзнателно лишаване от съдържание на полицията".  На този фон обеща промени в законодателството за МВР и за службите.

Лидерът на социалистите нарече "пълни глупости" твърденията на ГЕРБ, че 2014 г. ще бъде нулева за усвояване на еврофондовете.

Лидерът на ДПС Лютви Местан от своя страна коментира, че ”драмата на България” е, че четири години е търпян ”един квазиполитически субект да управлява страната при тотален медиен контрол”. Той не спомена, че медиите на Ирена Кръстева и сина ѝ Делян Пеевски, които подкрепяха ГЕРБ, сега със същото усърдие крепят тяхното управление.

Местан допълни, че не е случайно, че кабинетът на премиера Пламен Орешарски е обект на най-силната агресия от страна на квазипартиите, които извън властта просто ще изчезнат.

"Има несъвместимост между политика Пламен Орешарски и квазиполитика Бойко Борисов", заяви Местан. Той допълни, че винаги при оздравяването на политическия процес, след като страната е управлявана от авторитарна партия, съществува преходен период.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?