Борисов "най-вероятно" е дал обяснения за депутатите-наркотрафиканти

Борисов "най-вероятно" е дал обяснения за депутатите-наркотрафиканти

Премеирът Бойко Борисов е бил призован в прокуратурата в сряда, за да даде обяснения във връзка с проверката по твърдението му, че "в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници".

Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който бе поканен на изслушване в парламентарната правна комисия във връзка с проверките, водени за неизгодни приватизационни сделки с изтекла давност.

"Най-вероятно са снети, защото, ако не ме лъже паметта, беше призован за 11.00 – 11.30 часа. Ако попитам градския прокурор, тя ще ми каже дали са били снети (обяснения)", коментира лаконично Цацаров пред журналисти.

Самият той първоначално изключи възможността прокуратурата да се занимава с това изказване на премиера, тъй като "да се хаби ресурс на прокуратурата за политически изказвания, било то на премиера, било то на лидера на опозицията, някак си ми се струва доста пресилено".

Въпреки това проверка по казуса все пак бе образувана по сигнали на гражданските движения "Боец" и "Възраждане", последвани и от искане на БСП държавното обвинение да се занимае с въпроса. Препирните по темата между ГЕРБ и левицата доведоха до оставка на предишния парламентарен шеф Димитър Главчев, който си позволи да изгони от пленарната зала лидера на БСП Корнелия Нинова заради "оскърбление" на кабинета и министрите.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?