Борисов накара държавна компания да спонсорира баскетболен отбор от Варна

сн. БГНЕС

"Пристанище Варна" ЕАД е новият спонсор на баскетболния "Черно море", обяви в събота премиерът Бойко Борисов. Това е вторият случай, в който държавна компания започва да дава пари на спортен клуб. Преди година ”ТЕЦ Марица-Изток 2” купи закъсалия Берое (Стара Загора).

Премиерът обясни, че е бил помолен за съдействие от президента на "Черно море" Симеон Варчев и в продължение на година е търсил спонсор. Той обаче не е успял да се справи и е изпратил министъра на транспорта Ивайло Московски да преговаря с ръководството на "Пристанище Варна" ЕАД.

Борисов добави, че държавната компания е увеличила печалбата си със 72% през миналата година, заради което е било логично да инвестира в спорта. Клубът, който ще се състезава под името "Черно море Порт Варна", получи 500 000 лева.

На специална церемония с участието на завърналия се от шестото си участие в олимпийски игри Йордан Йовчев, Борисов обяви още, че държавата ще отпусне 200 000 лева за оборудването на гимнастическия клуб "Черноморски юнак". Други 374 000 ще отидат за оборудване на стадиона по лека атлетика във варненския квартал "Младост".

 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?