Борисов нареди кога да играят "ЦСКА-София" и "Левски"

Борисов нареди кога да играят "ЦСКА-София" и "Левски"

Началните часове на футболните срещи за Купата на България между "ЦСКА-София" и "Левски" бяха променени по нареждане на премиера Бойко Борисов. Той е издал разпоредбата по време на заседанието на правителството в сряда, обясни министърът на спорта Красен Кралев.

За да изпълни нареждането на Борисов, Кралев поискал съдействие от Българския футболен съюз, тъй като отборите отказвали да насрочат срещите за по-ранен час. От БФС веднага се отзовали и променили началните часове на срещите.

Те са на 11 и 18 април и трябваше да се играят от 19 часа и от 20 часа. Полицията поиска началото на мачовете да бъде изместено, за да приключат в светлата част на денонощието и така да се предотвратят евентуални инциденти и безредици. Във вторник двата футболни клуба обявили, че не са съгласни с промяната. Така въпросът стигнал до Борисов.

"Вчера на срещата с клубовете не е било постигнато съгласие за началния час. Ръководствата и феновете не са пожелали да се съобразят с разпоредбата. Затова днес получих задачата от премиера Бойко Борисов мачовете да завършват в светлата част и трябваше да помоля БФС да съдейства противоречието да бъде разрешено. Всички реагираха бързо и всичко бе решено. Мнението на клубовете и феновете е важно, но най-важно е спазването на правилата за обществения ред и спокойствието на всички граждани", каза Кралев на извънредна пресконференция.

"Ние искаме да осигурим спокойствието на всички граждани в столицата. Да не забравяме, че сме председател на ЕС. Има безброй мероприятия", обясни зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Антон Златанов. Той добави, че срещите са в пиков за трафика час, което със сигурност ще затрудни движението в София, включително на градския транспорт. Очаквало се на мачовете, които ще се играят на Националния стадион "Васил Левски" да присъстват по около 30 000 души.

"Зрителите не се телепортират. За нас мачът е много преди първия съдийски сигнал. Взе се решение "Левски" - "ЦСКА-София" да се играе в светлата част на деня и ние искаме да спазваме това. Хвърляме огромен ресурс да осигурим спокойствието на всички граждани и гости на столицата. Благодарим за разбирането от всички. Надявам се всичко да бъде наред", коментира Златанов.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Колко време давате на новия парламент?