Борисов нареди уволнение на горски шеф, вероятно заради прескъпа хибридна кола

Борисов нареди уволнение на горски шеф, вероятно заради прескъпа хибридна кола

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на министъра на земеделието и храните Десислава Танева да освободи от длъжност директора на Северноцентралното държавно предприятие инж. Иван Недков. Причината за уволнението са констатирани нарушения. Това съобщават от пресцентъра на министерството на земеделието в петък, но без да посочи какви нарушения е извършил Недков.

Разпореждането на премиера е било направено след като министър Танева го е запознала с постъпил до нея сигнал за дейността на предприятието в град Габрово и наредила проверка на случая.

Преди два дни разследване на Нова телевизия разкри, че Недков ползва за служебни и лични цели хибриден автомобил, за който държавното предприятие плаща.

Обществената поръчка за 72 хил. лв. е била обявена в края на миналата година на сайта на горското предприятие, защото се води малка – за 60 хил. лв. без ДДС, като в нея е посочено, че се търси бензино-електрически пълен хибрид над 220 конски сили, с описани различни екстри, които насочват към определена марка. След медийното разшумяване на случая, обявата се сваля от сайта на предприятието.

Седем месеца от дружеството крият дали са провели обществената поръчка, но екип на телевизията заснема неколкократно Недков да кара хибриден автомобил като описания в поръчката. В същото време той твърди, че поръчката е прекратена със заповед.

Дни преди да каже това пред камера, хибридът с Недков зад волана е засечен паркиран пред горското предприятие в Габрово, след това пред дома на негови близки, както и на паркинг в Габрово и на път из града и за имението му в близко село.

Споделяне

Още от Бизнес