Борисов не казва кой ще наследи Нанев

Борисов не казва кой ще наследи Нанев

Премиерът Бойко Борисов отклони в сряда въпроса кой ще наследи здравния министър Божидар Нанев, който ден по-рано подаде оставка, след като прокуратурата му повдигна обвинение за две неизгодни сделки за покупката на антивирусния препарат ″Тамифлу″. В сряда Борисов прие оставката на Нанев. "Когато има нов министър ще ви кажа", каза пред журналисти Борисов.

По повод обвиненията на БСП, че акция ″Медузите″ е политическа, Борисов заяви: "А акция ″Нанев″ каква е? Правилата са за всички. Аз съм убеден, че мотивите на Нанев да се вкарат бързо ваксини са вследствие на страхотната истерия, която се провокира в страната по време на свинския грип. Новините бълваха, че лекарствата в аптеките свършват. В желанието си това да се случи, те са погазили закона", отвърна Борисов.

Той разсея всякакви съмнения, че акцията е плод само на работата на прокуратурата. "Това лично съм го разпоредил на ДАНС да го провери и когато проверката е установила нарушение, сме го предали на прокуратурата. Ние сме го предали на прокуратурата. Не прокуратурата е повдигнала обвинение по тяхна разработка. Много ясно това трябва да се знае", обясни премиерът.

"ДАНС, която ми е на пряко подчинение, е предала материалите в прокуратурата и трябва да ви уверя, че след великденските празници ще има и други материали. Ще бъдем безкомпромисни към всеки. Абсолютно не ме интересува от коя партия е. Дойде ли материал на ДАНС или на МВР при мен, аз пиша "да", посочи още премиерът.

Докато премиерът обясняваше как стоят нещата около министъра в оставка Нанев, той самият бе забелязан да влиза в кантората на Тодор Батков "Батков, Батков и сие" на ул. "Алабин" в столицата. Нанев бе докаран пред кантората от два черни джипа с охрана.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?