Борисов: Не можем да чакаме 24 май, за да броим загинали абитуриенти

Бойко Борисов. Сн. БГНЕС

Не можем да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в понеделник.

Той коментира катастрофата в село Яхиново в неделя, при която загинаха петима души- две момчета на 18 години, едно момче на 15 и едно на 16 години, и жена на 40 години.

"Трябва да сме по-строги с нарушителите. Ако е имало съсед, да се обади на полицията да им вземе книжките, щяха да са живи загиналите в село Яхиново. Това са жертви, които тепърва трябваше да живеят. Това е тежка загуба за държавата", заяви Борисов.

Той добави, че не може такива инциденти да се приемат като нещо нормално, не може след катастрофа като снощната да се чака 24 май, за да се преброят загиналите абитуриенти.

По-късно през деня премиерът посвети статус във Фейсбук на церемония за награди на тема "Достойни българи", която посети. "Убедих се, че сме чудесен народ", заключи той.

"Сигурно хиляди са героите, заслужили благодарността и уважението на обществото ни през годината - багеристите по свлачищата, които работеха, за да отворят пътищата, въпреки че скали от по 20-30 тона висяха над тях; всички участвали в спасителните акции по време на наводненията – медицински работници, летци, пожарникари, военни. В много професии хората рискуват всеки ден, затова да им кажем благодаря".

Веднага след това той пожела на българския народ да е по-ведър. "Важно е да бъдем по-добри, по-ведри и повече да обръщаме внимание на усилията на всеки един", пише още министър-председателят.

Споделяне

Още по темата

Още от България