Борисов: Не можеш да пълниш хладилниците, ако не си хванал изпразнилите ги

Не можеш да пълниш хладилниците на хората, след като не си хванал тези, които са ги изпразвали. Така премиерът Бойко Борисов обясни в петък смисъла на проведения си два дни по-рано разговор с екипи на министерствата по повод сключени необезпечени договори за обществени поръчки при предишното правителство.

Според премиера изясняването на злоупотребите е "най-антикризисната мярка". Борисов посочи, че записът на разговора му с чиновниците вече е предоставен на прокуратурата. Няма никаква преднамереност нито във въпросите, нито в отговорите на хората, както виждате от стенограмата, каза премиерът.

Министерският съвет публикува в четвъртък стенограмата от разговора, чиято цел Борисов обяснява така: “Първо, това са т.нар. ешелони под министъра. Това са и моторчетата на работата. Аз искам да знам има ли такива, които са подвеждали, има ли такива, които са се застъпвали това да става или да не става и в същото време да съм сигурен, че те повече няма да ги подвеждат. И това да не се случва повече.“
Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?