Борисов не се срещна с емира на Катар, но не намери проблем в това

Премиерът Бойко Борисов, който е на официално посещение в Катар начело на делегация, включваща министри и депутати, не проведе среща с държавния глава на страната, която беше планирана в програмата му.

На коментари от България, че това е станало поради отказа на емира да го приеме заради процедурата по импийчмънт срещу президента Георги Първанов, която управляващата партия ГЕРБ иска да открие, Борисов заяви пред журналисти в Доха, че нивото на визитата е било "премиер с премиер, утре и емирът, и принцът на Кувейт, и министър-председателят ще ни приеме". От сряда започва официалната визита на Борисов и нашата делегация в съседната арабска държава Кувейт.

Борисов посочи папките с подписаните споразумения в Катар и каза още: "От срещите на президента искам да ми дадете какво е подписано и какво има, ако някой оттам си е позволил да каже подобно нещо".

"Факт е, че вчера аз лично носех поздравителното писмо от президента Първанов до емира и лично го предадох. Мисля, че постъпих по най-достойния, дипломатичен и български начин. Неслучайно във всичките си изявления обърнах внимание на срещите на емира в София, моята среща с него, и че в делегацията е бившият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров, който е участвал в много от тези преговори по време на тези срещи", каза още Борисов.

"Сиреч – ние сме демонстрирали сто процента приемственост. Така че съжалявам", продължи той и попита неизвестните си опоненти в България: "А как биха коментирали, че един кмет навремето се е срещал с емира”., визирайки времето, когато беше кмет на София.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?