Борисов не знае уреждал ли е поръчки за "Стенли", но се сети, че бил гадже на дъщеря му и го бил

Борисов не знае уреждал ли е поръчки за "Стенли", но се сети, че бил гадже на дъщеря му и го бил

Премиерът Бойко Борисов заяви в петък, че е набил гаджето на дъщеря си – Стоян Сарийски – Стенли. До признанието на Борисов се стигна, след като по-рано депутатът от БСП Кирил Добрев попита дали настоящият премиер и бивш кмет е водил кореспонденция и телефонни разговори с нерегламентирани субекти. Добрев зададе въпроса кой е "Стенли" и каква връзка има с управляващите. По този повод Борисов заяви в петък, че идиотски въпроси не му се слушат.

"Питате ме кой е Стенли, а кой е Чики, или Пики? Кой е Кирил Добрев? Като е депутат да каже кой е този Стенли, има ли име, има ли фирма, какво е направил?", запита на свой ред Борисов на пресконференция, свикана след среща с Управителния съвет на Националното сдружение на общините.

На въпрос дали лице с прякор Стенли е свързано с поръчките за строителството на столичното метро, Борисов заяви, че не знае за такова лице и не познава човек с такъв прякор. Запитан дали хора, участващи в обществени поръчки за изграждане на метрото, по някакъв начин са свързани с дългогодишната му спътница в живота Цветелина Бориславова, Борисов посочи, че с клевети не се занимава.

"Не мога да разбера какви са тези въпроси. Аз с клевети не се занимавам. Ако някой е преценил, че има проблем с някакво лице, да е внесъл в прокуратурата сигнал, както аз правя с всички сигнали. Иначе е несериозно. Ако Добрев има съмнения или данни за извършени нарушения, отива и ги внася при прокурор и с това се приключва случая. Явно връзвате нещо Цветелина? Ние сме направили 24 км. метро, десетки фирми участват. За коя отсечка става дума? Значи ли, че хората, които ме познават за времето, през което съм премиер, трябва да излязат от бизнеса и да си фалират фирмите?", запита реторично Борисов.

На последвал въпрос познава ли лицето Стоян Сърийски, известен с прякора Стенли, Борисов посочи: "Ще ме извиняват колегите кметове. Дано не се оплаквам, но беше гадже на дъщеря ми. Заварих я плачеща една вечер и го набих".

Името на Стоян Сърийски излиза в публикация на вестник "Струма" от март тази година.

Според изданието доведената дъщеря на столичния кмет Бойко Борисов - Ралица, уредила приятеля си и съдружник в разложката фирма "Бул лес строй" Стоян Сарийски-Стенли с участие в поръчка за 50 000 000 евро за изграждане на столичното метро. Майка ѝ Цветелина Бориславова пък отпуснала голям кредит за купуване на тежка механизирана техника и камиони за справяне с поръчката.

Споделяне

Още по темата

Още от България