Борисов: Не знам някой да е правил по-големи реформи от мен

Борисов: Не знам някой да е правил по-големи реформи от мен

"По-големи реформи от тези аз не знам кой е правил преди мен", заяви във вторник министър-председателят Бойко Борисов.

Така той отговори на критиките от страна на Синята коалиция, макар че, както сам уточни, "не ги е слушал какво са казали".

В понеделник и двете партии от синята коалиция - СДС и ДСБ - предупреиха, че може да оттеглят досегашната парламентарна подкрепа за ГЕРБ поради блокирани реформи и неефективни антикризисни мерки.

Лидерът на СДС определи действията на кабинета като "популизъм" и "проформа", а лидерът на ДСБ каза, че отказът от реформи е "ляв популизъм".

Министър-председателят каза, че всяка партия има право да прави това, което иска. Той смята, че това, което и СДС, и ДСБ по време на тяхното управление са правили - търпи много критики. Особено направеното в енергетиката търпи много пасиви сега, но аз не си позволявам да се връщам назад, каза Борисов. Той добави, че от Синята коалиция не са го запознали с предложенията си за реформи, не са разговаряли с него и ги призова да му се обадят.

"Аз завися само от народа. Ако искат да оттеглят подкрепата си - отиваме на избори и народът пак ще каже кой иска да го управлява. Аз съм доказал какво съм направил  и в сферата на сигурността, и в енергетиката, и в здравеопазването, и всичко останало, което сме направили. Нека някой се похвали с повече от това, което сме направили ние", каза Борисов.
Споделяне

Още по темата

Още от България