Борисов: Ние правим морален жест, а в парламента стоят замесени в наркотрафик

"Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров, в същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници, хора, които наричат българите дебили.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов в неделя, след като участва в официалното откриване на основно реконструираната зала "Асикс Арена" (бивша Фестивална) в София.

Повод за думите му стана журналистически въпрос - как ще отговори на казаното от лидера на БСП Корнелия Нинова, че е страхливец, както и че е знаел за това, че здравният министър е сключвал договори, с които е облагодетелствал свои близки.

Има органи, които се занимават с това и ако мислите, че с госпожата ще ми развалите настроението от направеното от нас, нека тя да излезе да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство, каза Борисов, цитиран от БТА.

"Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите - едни ги бъркат с рошави мъже, други ..., аз епитети не употребявам", заяви министър-председателят.

Той посочи, че не е знаел за одитния доклад на ВМА. "Ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава служебното правителство на президента Радев", допълни Бойко Борисов. По думите му този доклад не е бил оставян при него нито като документ, нито като информация.

По повод изказването на премиера, че в парламента продължават да стоят хора, които наричат българите дебили(депутатът от БСП Иво Христов – бел. ред.), журналист репликира Борисов, че той пък е нарекъл българите прости.

Министър -председателят заяви, че това е "една лъжлива новина". И обясни, че на подобно на днешното мероприятие, хората го попитали „защо, когато ти ни говориш, ние всичко разбираме и виждаме, а другите не ги разбираме”.

"И аз викам в кавички, понеже всички сме прости, само те са умните. Има голяма разлика в това и всички се смеехме и радвахме на това, което откривахме", добави Борисов, цитиран от БГНЕС.

В отговор на въпрос как ще коментира и за "лошия човешки материал", Борисов заяви на журналиста, че ще го осъди, ако не му даде доказателство, че е казал думата "лош". "Не е вярно , има звуков файл, който сме ви го предоставили, къде думата лош съм казал и защо продължавате това да говорите. Защо ми слагате думи, които не съм казал", допълни той.

Обновената зала "Фестивална" под името "Асикс арена" ще се ползва основно за лека атлетика. Ремонтът ѝ струва 7 млн. лева.Залата не се използва от 2011-та заради лошото си състояние.

На откриването присъстваха водещи български атлетикато Ивет Лалова, Габриела Петрова и Тихомир Иванов.

Премиерът съобщи, че предстои и ремонт на близкия стадион "Академик", за който са предвидени 4 млн. лева.

Споделяне

Още по темата

Още от България