Борисов: Никакви избори, докато не си построим магистралите

Снимка: БГНЕС

Предсрочни избори няма да има, докато не приключи строителството на магистралите, заяви премиерът Бойко Борисов в четвъртък при откриването на пътния възел Нова Загора на автомагистрала "Тракия". Според Борисов прогнозите на политическите опоненти на правителството ще бъдат несъстоятелни в очите на всички българи, които виждат, че кабинетът изгражда успешно инфраструктурата на страната, предаде БНР.

"Кой ще отиде да гласува за нас, преди да сме си построили магистралите?", попита Борисов и допълни: "След година и половина, когато ще си построим магистралите хората сами ще отидат да гласуват".

Не се сбъднаха и прокобите, посочи министър-председателят, че европейските пари за магистралите няма да дойдат. Те са били разплатени напълно на 15 декември, за което Борисов изказа специална благодарност на председателя на ЕК Жозе Мануал Барозу.

По план магистрала "Тракия" трябва да бъде завършена в средата 2012 г., а "Струма" - през следващия програмен период 2014-2020 г.

Борисов изрази задоволство от много добрата работа на гръцката фирма "Актор", изграждаща отсечката от Стара Загора до Нова Загора, която ще бъде завършена два месеца предсрочно. До 30 юни ще бъде готово цялото трасе от Стара Загора, през Ямбол, до Петолъчката. Пътният възел - част от аутобана Нова Загора - Ямбол, е тип полудетелина, даваща възможност за връзка с пътищата към Раднево и Бургас.

Регионалният министър Лиляна Павлова посочи, че на строителите на трите отсечки от "Тракия" са изплатени 250 млн. лева, което е около 51% от стойността на договорите.

"Актор" ще строи и част от автомагистрала "Струма". Изграждането на отсечката трябва да започне през март.

Споделяне

Още по темата

Още от България