Борисов: Нова година ще посрещнем през месец май (Видео)

Премиерът бе посрещнат с гайди и сурвачки докато инспектира пътен строеж край Поморие

Нова година ще посрещнем май месец, обяви премиерът Бойко Борисов, който в последния ден на 2019 година реши да инспектира пътя от магистрала "Тракия" към Поморие и Слънчев бряг. Именно през май се очаква проектът да бъде приключен.

Министър-председателят бе посрещнат от местните жители с гайди, сурвачки за внуците и питка.

Помня преди години на 31 декември извозвахме два метра сняг, сега е страшна суша, отбеляза премиерът в компанията на кмета на Бургас Димитър Николов. Борисов обаче изрази задоволство, че работата върви с пълна пара, както и че времето позволява да се напредне в строежите на магистрали и пътища, предаде БГНЕС.

"Докато се прави, не се вижда, после минават и е забравено какво е било", отбеляза философски премиерът.

Той коментира и пожара, избухнал рано сутринта в района на Сточна гара в София, при който горяха сгради и бараки на психодиспансера и Белодробната болница, но загинали и пострадали няма.

"Прекрасно се справиха пожарникарите. Няма жертви. Имаме много добри професионалисти. Затова всяка година им вдигаме заплатите с по 10%", заяви Борисов.

След няколко дни ще се срещна и с кмета на Ботевград, ако има нужда да му помогнем, допълни той.

31 декември е прекрасен работен ден, каза още премиерът, който и в този ден бе зад волана на джипа, а изявите му бяха документирани на живо във фейсбук страницата му.

Запитан за критиките на БСП, Борисов се ядоса и каза, че се задават въпроси, които развалят настроението и че при управлението на социалистите хората са влизали в морето и са излизали с разстройство.

"Докато партията на Корнелия Нинова беше на власт, не беше направена нито една пречиствателна станция. Точно БСП ли ще ни говорят за чист въздух и околна среда? Нали при тях се построи "Кремиковци" и азотните заводи, които бълваха отрови. Ще оставим опозицията да критикува, това им е работата. Ние ще строим както досега. Спазваме си обещанията, резултатите са видими и хората затова ни се доверяват", каза Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?