Борисов няма да пипа Цветанов: Партията е негова

Бившият вътрешен министър: Всичко съм съгласувал с премиера

Борисов няма да пипа Цветанов: Партията е негова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да иска оставката на заместника си Цветан Цветанов заради твърденията на бившия си министър Мирослав Найденов за брутално следене и подслушване, защото Цветанов "е моторът на ГЕРБ" и "партията е негова". Самият Цветанов отрече да е нарушавал закона и увери, че всичко, което е правил, е било съгласувано с лидера на ГЕРБ и бивш премиер.

"На кого да искам оставката? Тя партията е негова. То ГЕРБ е негов, той е моторът на партията", обяви Борисов, който нападна Мирослав Найденов с цитат от Библията, че "няма ненаказано добро" и в същото време го определи като "кадрова грешка на Цветанов".

Разбиващите публични разкрития на Найденов завариха Борисов и Цветанов в Смолянско, където те продължиха предизборната си кампания и планирани срещи, все едно, че нищо не се е случило.

"Моля се всички, които толкова настоятелно искат да отстранят Цветан Цветанов, да се стегнат и аз съм убеден, че всичко ще излезе наяве. Ние заставаме зад главния прокурор Сотир Цацаров, защото аз му вярвам”, каза Борисов по време на предизборна среща в Златоград, придружен от Цветан Цветанов.

Цветанов съгласувал всичко с Бойко Борисов

Цветанов от своя страна заяви, че всичко, което е правил, е съгласувал с лидера на ГЕРБ.

"Всичко е преекспониране на ситуацията в предизборен момент, част от кампанията на БСП", коментира той и за пореден път каза, че няма намерение да се оттегля като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и кандидат-депутат.

Цветанов каза, че не е разговарял с Найденов и не смята да го прави, защото било по-важно да говори с избирателите, които оценявали усилията му в битката с тежката организирана престъпност.

Той каза още, че не е гледал интервюто на Найденов, но и няма да го гледа, защото знаел какво е правил като министър.

"В България, когато са се разписвали СРС-та, е спазван законът. Не мога да кажа към кого са прилагани СРС-та, защото би било издаване на класифицирана информация", каза още Цветанов.

Цветанов се заклел на Борисов, че не го е подслушвал

Бойко Борисов коментира още, че "най-малко Миро може да се оплаква от Цветан Цветанов".

"Той винаги е имал неговата подкрепа. Миро да излезе и да се закълне, че при мен е идвал с тази информация, че Цветанов ме е подслушвал мен както и останалите министри от кабинета ми”, посочи Борисов.

Той подчерта, че е сигурен, че такова нещо не е имало, защото самият Цветанов му се е заклел в децата си, че не е извършил такова нещо срещу него.

Относно това, че през годините се усещала защитата на Бойко Борисов върху Мирослав Найденов, той заяви, че го е защитавал в моменти, когато са искали неговата оставка, виждайки, че той е правил нещо добро за сектора, за който е отговарял.

Мирослав Найденов – кадрова грешка на Цветанов

Борисов посочи още, че Мирослава Найденов е "кадрова грешка на Цветанов", защото 15 дни преди изборите му го е довел за водач на листите в Благоевград и Пловдив област.

"Цветанов да си гледа кадрите и да не ми предлага такива водачи на листи, които на другия ден казват, че са подслушвани, защото ако е подслушван Миро Найденов от Цветанов, той си говори с него по телефона, той сам се подслушва", каза Борисов.

"Учудват ме нещата, които стават, просто не мога да ги проумея дори, но понеже ми е лесно, че не им обръщам внимание, защото във всички градове, които обикаляме, ето ги хората, това е народът. Не сте вие, не са тези в студиата, където диктуват под слушалките да не се задават неудобни въпроси и става ясно защо, нали сега ви става ясно защо?! Мен ме интересуват тези хора. Ето, 30 години не са имали улица, сега я имат. Площади, елате и вижте какво сме направили през тези три години и половина", посочи още бившият премиер.

"Мирослав Найденов е бил много пъти с мен, както всички министри. Аз нямам мои приятели или мои врагове. Щом е министър, той е изключително важен за партията човек, за правителството и за държавата, така че с всеки аз съм говорил стотици пъти по телефона", коментира Борисов по повод твърденията на Найденов, че бившият премиер най-вероятно също е бил обект на подслушване.

Споделяне

Още по темата

Още от България