Борисов няма да сменя Ваньо Танов, ако събраните приходи стигнат 1.6 млрд. лв.

Обеща каналджиите по границата бъдат "ударени тежко"

Бойко Борисов открива новопостроена пречиствателна станция в Свиленград. Сн. БГНЕС

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, ако събирането на приходите стигне 1. 6 млрд. лева, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Свиленград, където заедно с министри откри в неделя пречиствателна станция за отпадни води по ОП "Околна среда".

"Непрекъснато има кадрови промени в митниците. Сега работят добре, събират повече пари, всяка сряда гледам приходите. По приходите разбирам работят ли добре или не. Минат ли 1.5 млрд. лева за година могат да бъдат спокойни. Говоря за повече", каза още Борисов, който преди дни съобщи, че няма да слива Агенция "Митници" с НАП, въпреки обявените седмица по-рано планове това да се случи в спешен порядък.

"Ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да ударим каналджиите тежко, което ще бъде направено", каза още Бойко Борисов.

Той подчерта, че армията, която от понеделник се включва в охраната на границата с Турция, ще дава само логистична подкрепа. Ролята на военните ще е предимно транспортна.

Премиерът напомни, че цяла Европа е разтревожена от проблема с бежанците. "Огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море просто заради огромния брой жертви. Това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас. С всички съм разговарял, "Фронтекс" особено го засилваме, ще помагат и на нас", зави Борисов.

По думите му обвиненията към България заради оградата на границата са несправедливи. "Правим просто малко заграждение, което да спира и диви животни, и шап, и хората. Строим си заграждения", заяви той по повод телената ограда, която след довършването ѝ трябва да опасва цялото протежение на българо-турската граница.


В словото си при откриването на пречиствателната станция Борисов посочи, че това е най-голямата инвестиция в района. Общата стойност на проекта е 48 132 968 лв. и е изграден с финансовата подкрепа на оперативната програма "Околна среда 2007 - 2013 г.".

Борисов добави, че се очаква през тази година да бъде завършена автомагистрала "Марица" - при благоприятни климатични условия, както и строителството на високоскоростната
железопътна линия до Свиленград.

На селските стопани, които изгубиха животните си при наводненията и снежното бедствие, са били осигурени помощи общо за над 800 000 лева, отчете още Борисов.

В заключение той отбеляза, че когато ГЕРБ управляват, всички европейски фондове работят и средствата отиват в общините, отиват при хората.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?