Борисов: Няма да влизаме в коалиция с ДПС

Борисов: Няма да влизаме в коалиция с ДПС

Разбирам предизборните спекулации на тема ГЕРБ-ДПС, но ГЕРБ е единствената партия, която не е влизала в коалиция с ДПС и няма да влиза. Това декларира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

"Това да отчетеш както негативите, така и позитивите на политическия си опонент, не е слабост, а добро възпитание. И искам да напомня, че на днешната дата точно ДПС, БСП и “Атака” спретнаха Костинбродската афера. След метежа, организиран от тази тройна коалиция, България се намира в най-тежкото си състояние от прехода насам", допълни Борисов.

По-рано в неделя той заяви пред бТВ, че задкулисието решава нещата в политиката, а не честната победа, каквато направи ГЕРБ.


"Аз ги победих на парламентарните избори, но това не ми донесе нищо. На първите избори за евродепутати, когато се явихме, ние пак победихме БСП, те бяха управляваща партия и също нищо не се промени. Задкулисието, подкрепата на "Атака" и на ДПС в случая води те да са на власт. С подкрепата на "Атака" и ДПС, Станишев при всички случаи е победител", каза още Борисов.


"Не искам да водя дебат със Станишев, защото той слезе на нивото европейски депутат. В момента той е на нивото на Томислав Дончев. Ние искаме битката за ЕП да се води с европейска тематика, между хората, които ще ни защитават там. Аз съм преценил, че Томислав Дончев, Андрей Ковачев са изключително подготвени хора и, когато застанат срещу Кунева, Калфин, хората ще разберат. "Лидерската битка е между водачите на листите, затова се казват водачи", заяви Бойко Борисов.

Този парламент не трябва да съществува в този вид, това е незаконно и нелегитимно. Три партии, диаметрално противоположни – "Атака", ДПС и БСП в средата, които смени имената на българските турци навремето, да са в коалиция. Това е противоестествено, каза още лидерът на ГЕРБ.

"Социалното винаги побеждава, защото социалната политика, това са хората", коментира още той.

Партията на Борисов води в проучванията на общественото мнение преди вота за Европейски парламент на 25 май. Според повечето анкети ГЕРБ има преднина от 2% до 5% пред БСП.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?