Борисов обеща кредит и реклами на "Левски"

Бъдещето на тима е под въпрос, може да отиде в аматьорския футбол

Сн. БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов изрази готовност да помогне на изпитващия финансови трудности футболен клуб "Левски". Той каза, че на "сините" ще бъде осигурен кредит, както и договор за реклама.

"Прочетох писмото на "Левски" и говорих с Павел Колев. За стария им собственик - те трябва да се обърнат към прокурорите, защото са запорирани сметки и вървят дела. Дори да се изкажа по темата, означава да се намеся в друга власт, което не искам да направя", каза Борисов.

"Имат отворена сметка, по която могат да си продължат дейността. Ако искат кредит, ще им дадем кредит, ще намерим кредит. Договор за реклама също - уговорили сме го с колегите", каза Борисов.

По-рано в сряда председателят на клуба на привържениците на "сините" Степан Хиндлиян каза, че "Левски" се нуждае спешно от 1.5 милион лева, за да се разплати с футболистите и да довърши нормално сезона, съобщи 

Според него, ако в скоро време не се намерят финанси за клуба, той ще отиде в аматьорския футбол.

Отборът е "на десетина дни от смъртта", предупреждава той.

По-рано тази седмица изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев съобщи, че цялото ръководство на отбора ще подаде оставки след края на извънредното положение. Освен него това ще направят спортният директор Ивайло Петков, треньорът Петър Хубчев и целият му щаб.

В момента мажоритарният пакет от акции на "сините" е в ръцете на Георги Попов, който се смята за приближен до Васил Божков. Срещу тях прокуратурата повдигна няколко обвинения, но двамата са в Обединените арабски емирства. Българските органи изискват екстрадацията им, но все още не се съобщава за развитие по случая.

Треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" Константин Папазов от своя страна съобщи, че е готов да опита да убеди Божков да прехвърли акциите. Папазов твърди, че се е чул няколко пъти с бизнесмена и е оптимист, че ще има положително развитие по темата.

Степан Хиндлиян пише във Фейсбук, че Васил Божков очаква извинение от феновете.

Те обаче не смятат да се извиняват.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?