Макар "така да ми се иска да им го върна"

Борисов обеща на БСП и ДПС да няма политически реваншизъм

Само работа може да донесе пенсии и заплати, стига с това "държавата я няма", откри кампанията лидерът на ГЕРБ

Борисов обеща на БСП и ДПС да няма политически реваншизъм

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако партията му спечели предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, няма да има политически реваншизъм към БСП и ДПС, макар че "така ми се иска да им го върна, защото са направили всичко възможно да унищожат ГЕРБ, както "синята емблема" – СДС".

"Много ми се иска, поголовната сеч, която настана от ДПС и БСП преди година и два месеца, където бяха сменени всички кадри на ГЕРБ", каза Борисов в неделя при откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в станалата дежурна за подобни прояви на ГЕРБ столична зала "Арена Амеец". Той обеща, че всеки добър държавен служител ще запази работното си място.

"Желая толерантна кампания, надявам се и в другите политически формации да има повече реализъм, да разберат, че са си отишли не заради ГЕРБ, а заради лошо управление. Това не е стабилна държава, която всяка година провежда избори”, каза още Бойко Борисов пред събралите се около 14 хил. привърженици на ГЕРБ. Той призова политиците и партиите да спрат да занимават обществото с избори, защото държавата не може да се оправи само с избори.

За мен не е важно да съм премиер, хората казват кой да е и не е редно предварително това да се поставя като въпрос, каза още Борисов, който вече даде заявка за поста при победа на ГЕРБ и бе обявен от заместника си Цветан Цветанов за център-нападателя на България, правейки аналогия с намера на бюлетината на партията - 9. По думите на Борисов парламентарната победа трябва да се постигне с толерантни и мирни средства, на база на знания и умения. Под непрестанните аплодисменти на застаналите зад него на подиума водачи на листите на ГЕРБ, той призова кандидат-депутатите на партията му при водене на предизборните дебати да аргументират позициите си, а не да се карат с опонентите си.

На политическия терен - безкомпромисно и раздаване докрай, извън него - толерантност и уважение към политическите противници, защото и техните избиратели са българи, всички са ни важни, обяви Борисов.

"Този народ трябва да разбере и всички ние като хора, че само работа може да донесе пенсии и заплати. Стига с това "държавата я няма” - как така, а кой замърсява природата и боклука по реките? Затова работа, дисциплина, уважение към противниците", добави лидерът на ГЕРБ.

Иска ми се нашият народ да се обедини, да надскочим всички тези омрази, да бъдем по-добри, включително и към нашите опоненти, каза още той.

Борисов заяви, че ГЕРБ не е антируски настроена и посочи, че трябва да сме умерени. Той отново се обяви за строежа на газопровода "Южен поток”, но спазвайки европейските правила.

Последната дума е на българите, народът дава оценка кой как управлява. Ние сме именно за това - да отстраняваме грешките си и да ставаме по-добри, посочи Борисов. Той припомни, че след февруарските събития от 2013 г., довели до оставката на правителството му, ГЕРБ е била първа и на предишния предсрочен вот и на европейските избори. Лидерът на ГЕРБ призова също така да се ползва правота на преференциален глас за кандидатите в листите.

"Само със спокойствие можем да гарантираме стабилност, само това ще донесе инвестиции, бизнесът ще се успокои”, каза още Борисов като заключителна реч на официалното откриване на предизборната кампания на ПП ГЕРБ.

Преди това председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията иска подмяна на задкулисието с прозрачност, което става със стабилни институции.

ГЕРБ залага на всички, които могат на дадат добавена стойност към просперитета на България, както и на модерни интерактивни  връзки по време на кампанията, заяви още бившият вътрешен министър.

По думите му партията има лидер, който може да води "националния отбор на България", който може да бъде чут в Европа на най-високо международно политическо ниво.

Публиката в залата бе подгрята с видеокадри от предишното управление на Борисов и негови срещи със световни лидери, а в специално видеобръщение председателят на ЕНП Жозеф Дол пожела успех на ГЕРБ в предстоящата кампания и на самия вот.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2014