Борисов обсъдил Балканите с американския посланик

Борисов и Ерин Рубин
Премиерът Бойко Борисов е разговарял с посланика на САЩ Ерик Рубин, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата са обсъдили актуални политически теми и развитието на двустранните отношения. 
 
Ерик Рубин е поздравил българския премиер за участието му в Глобалната конференция на Американския еврейски комитет в Ерусалим. В изказването си на форума премиерът Борисов посочил, че България остава ангажирана с регионалните и международните партньори в подкрепа на усилията за възобновяване на мирните преговори за намиране на решение на конфликта между Държавата Израел и Палестина, отбелязват от Министерския съвет. 
 
Според Ерик Рубин на фона на динамичните глобални и регионални процеси България успява да защити престижа и авторитета си на страна с ясни и устойчиви действия. Американският посланик е подкрепил изявлението на българския премиер по време на Глобалната конференция за визията на Българското председателство за подобряването на свързаността на страните от Западните Балкани като основен инструмент за преодоляването на различията в региона. 
 
По време на срещата Ерик Рубин подчертал, че България провежда активна и балансирана политика в региона на Балканите и в Европа, посочват от МС. 
Споделяне

Още от България