Борисов отчете над 10 хиляди работни места, открити само за няколко дни

Церемониалното прерязване на лентата се извърши от Министър Председателя Бойко Борисов и Главният Изпълнителен Директор на Италчменти Груп, Карло Пезенти. Снимка: БГНЕС

За няколко дни в страната бяха открити над 10 хиляди работни места, каза в Девня премиерът Бойко Борисов при официалния старт на новата производствена линия на циментовия завод. Той посочи, че новите места са в заводи в Бургас,Стара Загора и Девня.

За циментовото предприятие край Варна премиерът, цитиран от БТА, каза, че част от неговото производство се ползва за изграждането на магистралите в страната. Борисов изрази надежда, че догодина стоките на завода ще се ползват за "Хемус", чиято отсечка край
шуменското село Белокопитово трябва да е готова до 15 юли.

Посланикът на Италия в България Марко Контичели посочи, че италианските инвестиции в нашата страна дават конкретни резултати. Заводът в Девня вече е един от най-големите в Европа, а технологиите допринасят за намаляване замърсяването на околната среда и увеличаване на производството.

Изпълнителният директор на предприятието Серж Шмит посочи, че инвестицията е за 325 милиона лева. Капацитетът на новата линия е 2 милиона тона цимент и клинкер годишно.

Споделяне

Още от България