Борисов отива в Турция във вторник за откриването на газопровода ТАНАП

Боойко Борисов и Бинали Йълдъръм

Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни, съобщи БТА, като се позова на правителствената пресслужба на Турция.

Посещението на Борисов е по покана на турския му колега Бинали Йълдъръм. Програмата предвижда Борисов и придружаващите го лица да пристигнат на 12 юни в 08.15 часа на летището "Аднан Мендерес" в Измир. Двамата премиери ще разговарят в офиса на Йълдъръм в град Измир, след което т.гостът ще се включи в програмите, в които ще участва Йълдъръм, допълниха от преслужбата.

Миналата седмица Йълдъръм в телефонен разговор с Борисов специално го бе поканил да присъства на официалната церемония по откриването на Трансанадолския газопровод /ТАНАП/, която ще се състои в град Ескишехир. Двамата премиери тогава се договориха и да проведат среща, на която да обсъдят въпроси от двустранен характер, припомня БТА.

По Трансанадолския газопровод /ТАНАП/ ще се доставя газ от Азербайджан. За церемонията по откриването, която ще се състои в присъствието на Ердоган и на азербайджанския президент Илхам Алиев, са поканени държавни глави, премиери, политици от различни страни.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?