Борисов откри болница и връчи чек на баскетболен клуб в Бургас

Премиерът Бойко Борисов откри в неделя нова болница и връчи чек на баскетболен клуб в Бургас.

Новото здравно заведение се намира в комплекса "Меден рудник" и е изградено чрез публично-частно партньорство. Капацитетът на болницата е 212 легла. Привлечени са 60 специалисти от всички университетски центрове на страната.

На откриването освен премиера присъстваха и трима министри - на регионалното развитие и благоустройството - Лиляна Павлова, на здравеопазването - Десислава Атанасова, на транспорта – Ивайло Московски.

Ние няма да правим предизборна кампания в Бургас. Всеки ден показваме това, което сме направили, заяви премиерът при откриването.

Бойко Борисов използва случая да каже на жителите на "Меден рудник”, че могат да очакват програма, по която да санират своите жилища. 50 на сто от средствата за санирането ще бъдат осигурени по европейска програма.

По-късно премиерът и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски връчиха чек на стойност 100 000 лева на баскетболния клуб "Черноморец". Средствата не са техни, а са осигурени от "Пристанище-Бургас".

Държавата трябва да подпомага спорта винаги, когато има възможност, защото това е не само забавление, но и здраве за нашите деца, каза министър Московски.

"Черноморец" се намираше в тежка финансова ситуация и бе поставено под въпрос неговото участие в Националната баскетболна лига. От клуба се обърнаха с молба за подкрепа към ръководството на "Пристанище-Бургас". Средствата бяха осигурени благодарение на добрите финансови резултати на пристанището, съобщи министърът.

Споделяне

Още от България