Борисов отмени планирания половин милион за стадиона на "Тигрите"

Столична община се готвеше да даде парите за игрището на премиерския отбор в Бистрица

Борисов отмени планирания половин милион за стадиона на "Тигрите"

Стадионът в софийското село Бистрица, на който играе отборът на премиера Бойко Борисов - "Витоша" (Бистрица), по-известен като "Тигрите", няма да получи половин милион лева за ремонт. Тази седмица Столичният общински съвет (СОС) трябваше да гласува отпускането на 506 хил. лв., но лична намеса на министър-председателя отменя решението.

Помолих кмета на София, да помоли общинските съветници да извадят от дневния ред на общинската сесия точката, в която е включен ремонт на стадиона в Бистрица”, каза Бойко Борисов във вторник.

Веднага след това зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов оттегли точката. Барбалов заедно с общинския съветник от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси в СОС Орлин Алексиев бяха вносители на предложението.

Новината за оттегляне на предложението съобщи Владимир Кисьов, общински съветник от СДС, който председателстваше комисията по бюджет и финанси.

Час преди това спортната комисия в СОС отхвърли искането за отпускане на средствата за стадиона в Бистрица. На него играе местният отбор “Витоша Бистрица”, който е в Югозападната “В” група.

Искрено съжалявам, че това населено място, което е част от София, ще остане без модерно спортно съоръжение, но не искам да се правят спекулации, че ремонтът се прави, само защото аз съм картотекиран в местния футболен отбор”, каза още премиерът Борисов.

Отборът на Бистрица е достатъчно силен, дори когато играе при тези условия. Боли ме, като се правят спекулации, защото в действителност направихме много за развитието на спорта и спортната база в страната”, допълни Борисов.

Предложението за ремонта на стадиона в Бистрица предвиждаше около 250 хил. лева да отидат за укрепване на свлачището до игрището. С останалите пари трябваше да се сложат 1200 седалки, както и да се направи козирка от 300 кв.м.

Средствата за ремонта щяха да дойдат от приватизацията в София чрез Специализираният общински приватизационен фонд. Председател на надзорния съвет на фонда е Орлин Алексиев, вносителят на предложението, който минава за човека на Бойко Борисов в общината.

Решението за ремонта на стадиона е взето още през 2008 г., като през 2009 г. са били вложени 90 хил. лв. за ремонт на настилката на терена, казаха от фонда.

Със средства от приватизационния фонд се финансират общински проекти като ремонт на улици, заеми за градския транспорт и купуване на техника за болници. За миналата година за различни общински проекти са похарчени около 10 млн. лв., а за тази година са планирани близо 9.7 млн. лв.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?