Борисов пак се ядоса на реформаторите и се закани сам да побеждава БСП и ДПС

Борисов пак се ядоса на реформаторите и се закани сам да побеждава БСП и ДПС

Ядосан от коментари на представители на Реформаторския блок от последните дни, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ги нападна и обяви, че е оставен сам да побеждава БСП и ДПС на изборите. Това важно политическо съобщение той направи във Фейсбук, където редовно се изявява откакто профилът му бе възобновен преди четири дни.

"След изказванията на Кунева и Атанасов, вече съм напълно наясно, че отново ГЕРБ сам трябва да победи БСП и ДПС на избори. Ние предложихме само съвместни действия за свалянето на сегашната коалиция. Явно те имат други планове, различни от това", написа Борисов в петък.

В четвъртък лидерът на ДБГ Меглена Кунева отново в социалната мрежа написа, че "Реформаторският блок има свой собствен глас. И той не е този на ГЕРБ". Тя смята, че опитите някой да говори от тяхно име са смешни. "Хората не са материал – те могат да мислят", написа Кунева, визирайки едно от изявленията на бившия премиер, който преди изборите пред 2009 година заключи, че в България "материалът е лош".

От своя страна зам.- председателят на ДСБ Атанас Атанасов каза на пресконференция в петък, че ГЕРБ може да задуши Реформаторския блок.

"На Бойко Борисов трябва да му е известно, че вратата за неговото връщане в изпълнителната власт през ДСБ е зазидана. Точка.", каза още Атанасов.

Задочните престрелки стават в момент, когато опозиционната партия ГЕРБ по всякакъв начин се опитва да придърпа към себе си седемте извънпарламентарни партии от Реформаторския блок, като напъните са това стане под егидата на Европейската народна партия. Част от формациите в блока оказват съпротива, други не чак толкова. Общата кауза е оставка на правителството "Орешарски".

Преди месец Бойко Борисов направи пореден дружески подход към реформаторите, обявявайки, че "мощността на ГЕРБ вече не е толкова голяма" и не може самостоятелно да бие БСП и ДПС, взети заедно. Според актуални социологически проучвания към момента ГЕРБ не може да бие и само БСП, взета поотделно.

Споделяне

Още по темата

Още от България