Борисов пак влезе в болница заради кръвното

При предишния си престой в болницата Борисов бе посетен и от патриарх Неофит

Премиерът в оставка Бойко Борисов отново е бил приет в правителствена болница “Лозенец”, съобщи директорът ѝ Любомир Спасов, цитиран от агенция “Фокус“. Борисов е постъпил в здравното заведение малко след 13 часа с високи стойности на кръвното налягане.

 

“При приемането са измерени високи стойности на кръвното налягане - 180 на 100. В момента е в болницата под наблюдение, на системи и медикаментозно лечение, което ще продължи, докато се нормализират стойностите. В момента е в по-добро състояние, но се чувства отпаднал и има общо неразположение“, обясни Спасов пред БНР.

 

Това е второто постъпване на премиера в оставка в правителствена болница, след като на 25 февруари той бе приет с високо кръвно. Същия ден той присъства на връчването на мандата за съставяне на правителство от президента Росен Плевнелиев по обед в Президентството, където даде брифинг за медиите. В болницата Борисов отиде около 17.30 часа вечерта в понеделник.

 

Заради заболяването му на два пъти бе отложено заседанието на правителството в оставка в сряда и в четвъртък. Борисов бе изписан в четвъртък следобед от болницата и в петък присъства на правителственото заседание, на което бяха раздадени над 300 млн. лв. по различни проекти и бяха приключени процедури за концесии..

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?