Борисов: Първанов и Дянков да се карат, няма да се меся

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да се меси в спора между президента Георги Първанов и вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, но в същото време коментира, че "и на двете фигури не им прави чест да занимават със спора си обществото".

"Нека се карат. Така го разбират, така го правят”, каза Борисов пред Нова телевизия в сряда по повод разгорелия се ден по-рано спор между Първанов и Дянков.

Държавният глава настоя във вторник Дянков да изясни направените от самия него внушения за притежавани от Първанов имоти и средства на президента зад граница, които накърнявали авторитета му, или да подаде оставката си. От Министерството на финнасите обаче отрекоха такива да са правени от вицепремиера и заявиха, че разполагат със стенограма от предаването, от чийто контекст били извадени съжденията. 

По повод разразилата се атака срещу Дянков и от страна на опозицията Борисов заяви, че "щом толкова го атакуват, значи действително им е голям проблем”.

На въпрос за това, че президентът е поискал оставката на Симеон Дянков, ако не докаже твърденията си, Борисов заяви: "Ако гледаме предаването на един друг шоумен, едно друго подобно предаване и участието на президента там, и аз имах повод да се сърдя, но не го правя".

Той отново изтъкна постиженията на правителството в областта, ръководена от Дянков, цитирайки последния доклад на Международния валутен фонд, чиято годишна проверка приключи в понеделник.

Споделяне

Още по темата

Още от България