Борисов: Първанов пръв започна с пускането на стенограми

Борисов: Първанов пръв започна с пускането на стенограми
"Къде го има това - президентът всеки ден да критикува правителството?", възмути се премиерът Бойко Борисов по повод последния конфликт с Георги Първанов.

В петък държавният глава се закани да сезира главния прокурор за думите на Борисов, че атаките срещу кабинета идват от президента. Първанов допълни, че ще направи това, ако казаното не е било на шега и ако премиерът не се извини.

"Мисля, че не трябва главният прокурор да бъде плашило на държавата. И какво като го сезира?", коментира министър-председателят пред журналисти в неделя, цитиран от БНР.

Борисов на свой ред обвини Първанов, че "пръв е започнал".

Да, той пръв започна като пусна стенограмата на Симеон Дянков без негово знание в медиите. И оттам, след това, започна да атакува ежедневно правителството на всички възможни форуми. Той пръв пусна, без да попита и без знанието, е точната дума, СРС-то или стенограмата, която направи без знанието на Симеон Дянков.

Според него оттам нататък са започнали "всички тези събития - атаката на кабинета, всеки ден неговите изказвания", като президентът се е заел да "атакува ежедневно правителството на всички възможни форуми".

"Само докато бях и в Япония пак чух, че се изказал по всички теми на правителството. Къде го има това - президентът всеки ден да критикува правителството? Мойта работа е да строя. Тези 20 години тухла върху тухла не е сложена. Един камък не е пренесен," заяви Борисов по време на посещение в Ботевград.

Говорейки за президента, обаче, Борисов заяви в петък, че "атаките срещу кабинета идват от президента, който ги осъществява чрез Алексей Петров".

Споделяне

Още по темата

Още от България