Борисов по адрес на Радев: Да си пилот в гражданската авиация е по-отговорно от военен

"Смятайте колко е изпаднала една партия да търси кандидат-президент отвън"

Сн. БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов разкритикува в събота БСП, че кандидатът ѝ за президент не е от редиците на партията, което по думите му е бягане от отговорност. Той нападна и самия кандидат за президент на БСП ген. Румен Радев, омаловажавайки професионалното му развитие във Военновъздушните сили, като разви тезата, че е много по-отговорно да си пилот в гражданската авиация.

”На практика всеки може да извади един генерал, адмирал, пилот от гражданската авиация. За мен е по-отговорно да возиш двеста пътници в един самолет, отколкото да караш друг сам. Много по-отговорно е да вземеш пилот от гражданската авиация. Той поне е доказал, че се грижи за пътниците, да ги достави живи и здрави. Военният пилот кара един самолет и ако види, че не може да го кара – катапултира. Имаме такива случаи, машината се разбива, държавата плаща. Ето това имаме срещу нас като основен опонент”, каза Борисов.

По думите му ”това, което ни се предлага в момента от основните ни политически опоненти, е липсата на кандидатури от самите партии”.

”Смятайте колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен човек извън нейните редици. Да няма един в една партия, който да излезе и да каже ето това е нашето лице, а да се скриват зад инициативни комитети. Кой стои зад него, кой носи политическата отговорност. Това е много удобно да се направи, за да може след това да се каже, че ние не сме загубили изборите, ние бяхме инициативен комитет, подкрепяме някого”, каза премиерът.

”Изборите са състезание на политическите партии, затова те получават субсидии от държавата, имат централи, дадени им от държавата на много от тях, затова имат партийни организации. Бойко Борисов подчерта, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде излъчена от хора, които са започнали, развивали са се и имат успешна кариера в рамките на политическата партия”, каза Борисов.

”Другото е изключително безотговорно -да търсиш певци, артисти, военни, да ги подлъжеш", допълни той.

Борисов коментира още, че предизборната кампания не е само на жълтите павета. "Като искаш да влияеш и да покажеш на хората отношение, трябва да строиш. Затова в момента ние правим пътища, училища, детски градини, спортни зали, площадки, пазари. По селските програми се направиха много неща. Вече самите хора имат ферми, преработване на продукцията си, цехове, сами са си чорбаджии", каза премиерът.

Премиерът каза още, че ако ГЕРБ изгуби президентските избори, трябва веднага да има нови парламентарни избори.

”Ако загубим тези избори, трябва да попитаме хората наново кой искат да ги управлява. И това трябва да стане незабавно. Вярвам в инстинкта на хората. Ако те преценят, ние сме длъжни веднага да се съобразим. И не напролет, а още вечерта”, каза премиерът.

Споделяне

Още по темата

Още от България