Борисов "по модата": Търсих и кавалерист за листите, ама не намерих

Борисов "по модата": Търсих и кавалерист за листите, ама не намерих

И ние вървим по модата, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на изборните листи в четвъртък. Посочвайки бившия началник на отбраната ген. Константин Попов, вицеадмирал Пламен Манушев, полковник Емил Христов от Стара Загора, който е бил в Ирак, експремиерът каза: "Разбира се, че виждате и ние вървим по модата - ето, имаме си адмирали, генерали, зенитно-ракетни, дивизиони. Търсих и кавалерист за листите, ама не намерих. Вървим в посоката на модните решения. За около месец и половина обаче се видя, че държавата няма пилот."

"Слушах внимателно уважаемата г-жа Нинова, която днес заяви, че не знае кой сменя висшата професионална фигура на МВР. Не знае още кой сменя областните управители, бордовете на летищата и пристанищата“, каза той и подчерта, че най-важният въпрос в момента е “Кой”. Бойко Борисов заяви, че след всяко правителство на БСП въпросът винаги е “Кой”.

Зам.председателят на партията Цветан Цветанов съобщи от своя страна, че доскорошният началник на отбраната ген. Константин Попов ще е и бъдещ вицепремиер и военен министър при следващ кабинет на Бойко Борисов. 
 
Попов напусна най-високия армейски пост заради неразбирателството си с новоизбрания президент Румен Радев. 

Слоганът на кампанията на ГЕРБ ще е "Реални решения за България". Скучно е, но не мога да обещая нищо повече от това, което можем да изпълним, каза още Борисов, цитирайки Томислав Дончев, който казва, че ГЕРБ са "прогнозируемо скучни".

Борисов представи и плаката, с който ГЕРБ ще агитира на изборите. На рекламния материал е само експремиерът с длани, обърнати нагоре.

"Прекратяването на бюрокрацията е много важно. Това се възприема много добре по време на срещите ни с бизнеса и реално може да стане", каза Борисов по повод акцентите в предизборната програма.

По думите му, ако зависи от ГЕРБ, ще има плосък данък. "Всяка цифра в програмата ни е реална – няма нито един лев сложен отгоре. Ще минем 1500 лева средна работна заплата – това показват сметките, но зависи кой ще управлява. Всичко е изчислено при наше управление. Икономическият ръст падна до 2.5% само за месец", коментира лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че ГЕРБ предвижда отпускането на 100 милиона за изграждане на физкултурни салони, където това е необходимо в страната.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че общият процент на новите лица в листите на ГЕРБ е 54 %. По думите му, в някои области процентът на новите лица варира между 75 и 80 %. "Направили сме всичко възможно тези нови лица да бъдат общественици", каза той и подчерта, че кандидатите на ГЕРБ за народни представители имат активна гражданска позиция.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?