Борисов подкрепя идеята за побратимяване на София и Шанхай

Борисов подкрепя идеята за побратимяване на София и Шанхай

Премиерът Бойко Борисов се срещна в понеделник в Шанхай с кмета на града Ян Сюн. Пред своя домакин Борисов подкрепи идеята за побратимяване на София и Шанхай, като отправи покана Ян Сюн в скоро време да посети София, за да бъде финализирано споразумението.

"Единственото нещо, което липсва за затвърждаването на отношенията между Шанхай и София, е нещо, което бих описал с китайски идиом, който гласи "Всичко е налице, с изключение на източния вятър", заяви от своя страна Ян Сюн. Той изрази надежда форматът 16+1 да доведе до конкретни резултати и каза, че инициативата ще има голям принос както за отношенията между Китай и Централна и Източна Европа, така и между Китай и България.

Шанхай е с население около 24 млн. души, а целта ни е да превърнем града във водещ икономически, финансов и търговски град не само в Китай, но и в света, отбеляза кметът. Според него има изключително много възможности не само за търговия с България, но и за разширяване на взаимоотношенията в областта на културата, науката и иновациите.

Накрая Ян Сюн посочи, че всяка сутрин пие кисело мляко "Момчиловци". Това е една от най-популярните марки кисело мляко в Шанхай, добави кметът.

Премиерът Бойко Борисов благодари на своя домакин за възможността български фирми да се представят пред шанхайските си колеги.

Малко по-късно в града започна конференцията "Инвестирай в България. Разшири се в Европа", организирана от Българската агенция за инвестиции.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?