Борисов подреди следващата коалиция: ДПС, БСП, АБВ и "цензурата"

Борисов подреди следващата коалиция: ДПС, БСП, АБВ и "цензурата"

За да се разграничи от обвиненията за близост с бившия президент Георги Първанов и новият му проект АБВ, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов очерта сложен план, който според него цели оставянето на ГЕРБ извън властта.

Новият сценарий е ДПС, плюс патерицата им -" цензурата" (така Борисов нарича партията на Николай Бареков "България без цензура" – бел. ред), БСП плюс АБВ да управляват отново, изчисли Борисов в коментар пред агенция "Фокус" в сряда след пресконференция на АБВ, на която Първанов обяви идеала си за широка коалиция по германски модел.

"Неслучайно, когато разбрах за новия проект АБВ, казах, че това са сериозни хора и много опасен противник. След днешната пресконференция на АБВ много работи ми се изясниха. Първо - това е много дългосрочна стратегия на БСП и сериозните хора в нея - отново да се подведат българските граждани", каза Борисов и добави: "Това е новият сценарий: уж паника на "Позитано", уж ще се изключваме, уж има война, пък някой работел за ГЕРБ. Как ще работи за ГЕРБ, като иска да ни остави извън властта, и то е очевидно."

Цитирам президента Първанов: "ГЕРБ трябва да остане извън властта", и ще работи с всички сили по този въпрос. Той казва "нашите евродепутати ще отидат в Партията на европейските социалисти (ПЕС)" - значи нищо не се губи в център-ляво", продължи с математиката Борисов.

Цитирайки Първанов, че след парламентарните избори ще има нова сложна коалиция, Борисов заявява "Да си спомним кой беше бащата на тройната коалиция - БСП, НДСВ, ДПС - формулата осем - пет – три".

"Следователно какво целят БСП? Недоволните, видимо разтревожените от разпада на БСП, от политиката на Станишев, от това, че фамилията му трябва да връща пари в Брюксел, от ежедневните скандали, от проваленото му управление, тези хора биха отишли в други партии", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Всъщност тези хора сега ще си останат в център-ляво. Следователно патерицата на ДПС, да я наричаме цензурата, плюс БСП и АБВ, след "сложна коалиционна култура" (която ще проявят), отново ще имат управление. ГЕРБ - извън властта, сиреч без център-дясното; "Атака" вече не им е нужна (а и те вероятно няма да влязат вече с това си поведение); вече си имат друга патерица - цензурата - и това ще им е предостатъчно", заключи Борисов.

Споделяне

Още от България