Борисов похвали Нинова, тя също искала, но не можела

Борисов похвали Нинова, тя също искала, но не можела

"Нинова постъпи правилно с Бенчев – пое вина, омита и го маха". Това заяви премиерът Бойко Борисов във Варна по повод ареста на зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. Той беше задържан в Истанбул заедно с Димитър Желязков-Митьо Очите, а след това освободен.

Министър-председателят сравни случая с американски сериал.

"Обичам да гледам американски сериали – играят добри артисти. Тези, които работят в криминалния сектор, за да видят какво става на улицата, трябва за да станат по-близки с някой от там и да го вербуват. След това става разминаването", илюстрира той.

Това е второто изказване на Борисов, с което той хвали действията на Нинова по казуса "Бенчев". В началото на седмицата премиерът каза, че няма голяма партия, в която да няма подобни случаи. 

Нинова обаче не върна жеста на министър-председателя.

 "Премиерът Борисов направо ме умилява с непрекъснатите си хвалби за правилното ми решение да поема отговорност и да поискам Бенчо Бенчев да напусне всички постове", написа във Фейсбук лидерът на БСП.

"Много ми се иска да му върна комплимента. Лято е, може да разменим по две-три мили думи. Опитвам се, но не ми се получава. Ще го почакам още няколко дни. Може пък и той да поеме отговорността да освободи шефа на митницата, която е дала на същия този Бенчев и на Митьо Очите да ги охраняват. Или на шефа на клона на НОИ в Бургас, който също опрял до услугите на Бенчев и “Очите”. Или да попита общинските съветници от ГЕРБ - защо гласуваха Бенчев за заместник-председател на Общинския съвет", коментира още Нинова. 

"Като висш пилотаж ще приема, ако Борисов успее да поеме отговорност и за кмета си на Бургас - той си знае защо, или за шефа на кабинета си, дето смята, че “Очите” е един легален бизнесмен. И малко му "завиждам” на Борисов - Бенчев не спря да го хвали и да му вика, че е мъжкар, а за мен една добра дума не намери и само ме хули. Разбрах, че премиерът ни бил във Варна. Не е лошо да намине и към Бургас. Лято е и замириса на море, концесии и още нещо…“, допълва в поста си партийният лидер. 

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?