Борисов порица "каруцарския" израз на Станишев

Борисов порица "каруцарския" израз на Станишев
Както се очакваше, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не остана длъжен на премиера Сергей Станишев, който преди ден заяви, че столичният кмет "съвсем се е разпищолил".

Тези думи са като "каруцарски израз от Банкя, който може да се чуе на гарата", коментира Борисов във вторник.

"Под достойнството ми е да отговарям. Тези изрази не трябва да бъдат използвани от политик и премиер", добави авторът на фразата за "човешкия материал", както той определи голяма част от българските избиратели.

Това е поредната задочна размяна на квалификации между Борисов и видни представители на левицата, но не и най- ожесточената.

По време на последните кметски избори Георги Кадиев нарече лидера на ГЕРБ "мутра", който му отвърна с "кретен" и обяви министрите на БСП за "маймуни".

След това висшият функционер в червената партия Ивелин Николов нарече Борисов "смешник", а миналото лято Станишев посрещна лидери на опозицията начело с формалния председател на ГЕРБ Цветан Цветанов с поздрава "Здравейте, циркаджии". Преди това Борисов предупреди червените, че "където ги е хванал, смешникът ги е бил" (на избори - бел. ред.).

Извън размяната на лични квалификации, лидерите на БСП и ГЕРБ продължават наддаването и във взаимните обвинения кой е по-опасен за държавата. Последната им актуална тема са снегът и непочистените пътища, като и двамата демонстрират публично грижа и отговорност за поверените им "участъци" (съответно държавни и градски) и всеки обявява как при него работата е добре свършена (софийските булеварди изчистени "до асфалт", според отчетеното от Борисов), докато при другия не е.

По повод обвиненията на Станишев в "опасно" говорене и дестабилизиране на важни агенции като НАП, Борисов заяви във вторник, че когато говори за НАП, той само цитира това, което е казал червеният общински съветник и бивш зам.-финансов министър Георги Кадиев.

Борисов също говори за опасности пред държавата и ги видя в лицето на ДАНС. "Агенцията на Станишев – ДАНС, която той създаде и с която се гордее, публично оповести отнемането на достъпа до квалифицирана информация на Мургина (бившият директор на НАП – бел.ред.). Достъп, обаче, се отнема, когато изтича информация към престъпността. Ако някой е заплаха за националната сигурност, това е ДАНС", заключи кметът, без да каже точно за какво става дума.

Той напомни, че изгонените БСП-министри като Румен Овчаров и Румен Петков продължават да заемат ръководни места в партията. "Службите или не докладват на Станишев, което значи, че е слаб премиер, или той прикрива хора от висшите кръгове на партийната власт", коментира Борисов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?