Борисов посрещна Де Ниро и Траволта с печени чушки и ги стресна с тенис

Двамата го поканиха за екшън герой в нов филм

Министър-председателят Бойко Борисов посрещнал холивудските звезди Робърт Де Ниро и Джон Траволта със салата от печени чушки и ги стреснал с уменията си по тенис на корт. Това става ясно от репортаж в онлайн изданието на "Стандарт" за "частната вечеря" на Борисов с кино величията, за която съобщения и снимки пуснаха и пресслужбите на Министерския съвет и на Министерство на културата.

Де Ниро и Траволта, които бяха у нас за снимките на "Сезонни убийства", били толкова респектирани от постиженията на Борисов на корта, че отказали да играят с него, информира изданието. Не става ясно от къде холивудските актьори са запознати със спортните умения на премиера.

 

"Тримата си поговориха дружески на вечеря в резиденция Лозенец", съобщава "Стандарт". Темите на разговор били "политика, спорт и кино", става ясно още от репортажа. На вечерята присъствали и министърът на културата Вежди Рашидов и шефът на "Ню Бояна" Дейвид Варод.

 

"Заради краткия престой и сгъстения снимачен график Траволта и Де Ниро нямаха време да обиколят забележителностите. Премиерът обаче им разказал за ски туризма, за Банско и археологичните разкопки. Не пропуснал да изтъкне и постиженията по време на неговото управление. Коментирани са също и липсата на данъчни облекчения у нас за продуцентите, които искат да снимат тук. Родните кинаджии обяснили отново, че е нужен закон, с който да се стимулират чуждите кинокомпании да снимат тук с отстъпки", съобщава изданието.

 

Менюто на ВИП-вечерята се състояло от салата от печени чушки – вариант на шопската салата, други традиционни български ястия, които не се споменават и избрана селекция български вина. Сладките приказки продължили до 1 часа през нощта.

 

Премиерът бил впечатлен от уменията на Джон Траволта да пилотира самолет и му споделил следващата си мечта – да изкара като него професионално свидетелство за пилот, пише врепортажа. Вежди Рашидов и Де Ниро също намерили обща тема – рисуването.

 

"Тъй като родителите на холивудския актьор са художници, той показал на министъра снимки на скулптури, правени от баща му. Рашидов пък му представил снимки от отчета на Министерството на културата, като му разказал за новите музеи на България", съобщи пресцентърът на културното министрество.

 

Тъй като Робърт де Ниро се интересува живо от изкуство и по-специално от скулптура, Вежди Рашидов му подари документалния филм "Вежди”, дело на режисьора Васил Минчев. Де Ниро се поинтересува дали филмът е дублиран и когато разбра, че има английски субтитри, обеща, че непременно ще го гледа", се казва още в прессъобщениета..

 

Носителят на две награди "Оскар" Робърт Де Ниро и Джон Траволта обяснили, че са очаровани от България и "се зарекли пред Бойко Борисов, че ще дойдат тук втори път, но като туристи", пише "Стандарт".

 

На изпроводяк гостите поканили премиера за екшън герой в нов филм.  

Споделяне