Борисов: Повече разходи ще одобрявам само при оставка на министъра

Борисов: Повече разходи ще одобрявам само при оставка на министъра

Премиерът Бойко Борисов предупреди членовете на кабинета, че исканията за допълнителни средства ще бъдат съпровождани с оставка на съответния министър.

"Уважаеми колеги, обръщам се към всеки един от вас с молба да обърнете сериозно внимание на финансовата дисциплина в ръководените от вас ресорни министерства. Това, което ми докладва финансовият министър, не изглежда никак добре – заложеното в бюджета съкращаване на разходите в министерствата не се изпълнява от много от вас", обръща се Борисов към министрите по време на заседанието на кабинета в сряда, цитиран от правителствения пресцентър.

Не се посочва обаче кои са министерствата, които не изпълняват заложените съкращения.

"Въпреки усилията, които полагаме да съберем повече пари, както забелязвате, разходите, които ни се налага да правим, за да поправим грешките на експеримента Орешарски, са повече от приходите, които събираме в последните месеци", допълва той

"Затова категорично ви заявявам, че допълнителни разходи ще одобрявам и подписвам само с паралелно подписана оставка на министъра, който ги иска”, заявява премиерът.

Споделяне

Още по темата

Още от България