Борисов поздрави Ердоган и му обясни какво е казал на европейските лидери

Борисов и Ердоган, сн. БГНЕС
Премиерът ни Бойко Борисов поздрави в телефонен разговор президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за изборната победа при провелите се предсрочни президентски и парламентарни избори в южната ни съседка, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
"Убеден съм, че изразената воля на турския народ ще бъде основа за стабилното и консолидирано развитие на Турция във всички области", посочил българският премиер.
 
Той изразил удовлетворение от засилените контакти между България и Турция в последните години и посочи, че разчита активното двустранно сътрудничество да продължи.
 
"Вярвам, че заедно ще работим за укрепване на връзките между нашите две страни в областта на миграцията, както и за мира и стабилността в региона", посочил Бойко Борисов.
 
Той запознал Ердоган с позицията, която заявил пред европейските лидери в Брюксел, че споразумението с Турция трябва да продължи, за да бъде преодоляна мигрантската криза и че за пореден път е настоял ЕС да изплати останалата част от договорените средства.
 
Турският президент благодари на българския премиер и изрази надежда за още по-успешно партньорство между двете държави, допълниха от правителствения пресцентър.
Споделяне
Още по темата
Още от България