Борисов поздрави прокуратурата: Бой по всички, това е румънският модел

"Като се събудиш сутрин, да чуеш кого разследват"

Всички искахме румънския модел, това е румънският модел - като се събудиш сутрин, да чуеш кого разследват, обяви в сряда в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки действията на прокуратурата през последните дни.

"Използвам случая да поздравя прокуратурата, заяви той. "Бой по всички, така че да има превенция и да спрем по тази тема да се говори каквото и да е за съмнения за корупция. Който, където и както го заварят, всичко трябва да се провери и да се повдигат обвинения", коментира Борисов, след като се срещна с евродепутата от британската Консервативната партия Джефри ван Орден.

"България става изключително важна“

"България е много важна, защото точно в тези 6 месеца на нашето председателство ще бъдат решаващите преговори, тъй като за Брекзит се счита, че догодина до юли-август, трябва да приключи. България става изключително важна за тези преговори. Това е нещо, което се надявам, че българският парламент и партиите да съзнават колко важна става България в Европа“, каза Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Според него стабилността, спокойствието, разумът, отговорността пред Европа минават през България.

"Господ така отреди – в най-сложния момент за Европа България да бъде център. Ние трябва да се възползваме от това, защото дава възможности в много посоки. Много ясно Европа знае, че евроатлантическата ориентация е водещото в нашата политика“, посочи Борисов и заяви, че трябва да има министър с ресор за председателството.

"БСП искат да няма председателство, най-силното им е конспирацията

По повод отказа на вицепремиера от БСП, отговарящ за подготовката на председателството в служебния кабинет, Деница Златева Борисов отбеляза, че социалистите приказват само на думи, за да подлъжат хората, че са конструктивни по национални теми, но не са.

"Няма по-важна тема днес, защото в темата европредседателство е включена и национална сигурност. В Европа се интересуват вече в България и догодина най-вече. Предложихме прагматично решение по тази тема, което да ни обедини - безспорен добър професионалист, навлязъл в материята и работил вече по въпроса и щеше да стане добре. Те искат да няма председателство, искат да рушат и най-силното им са конспиративните действия. Никой не може да ме упрекне, че не положих всички усилия да има стабилност, обединеност в политическата класа, за да направим едно председателство“, заяви Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?