Борисов прати кандидатите на ГЕРБ да садят дървета и да копаят тераси

След като преди ден Бойко Борисов разпореди на всички кандидат-депутати от ГЕРБ да не напускат пострадалите от наводненията райони, докато не ги почистят, в сряда лидерът на партията обяви, че те ще трябва после и да залесят засегнатите райони.

"Днес посетих димитровградското село Странско. Това е едно от местата, където нашите структури помогнаха за почистването след бедственото положение. ГЕРБ ще засади нови 80 дка гори във водосборите, които причиниха наводненията във Варненско, Бургаско, Хасковско и Монтанско. Предвижда се използването на 40 хиляди фиданки от дъб и бук", написа Борисов във Фейсбук-профила си.

Идеята му, обаче не свършва дотук. От съобщението му се разбира, че кандидатите на ГЕРБ ще трябва да направят и 8 км ръчно копани тераси. "Започваме веднага с почвоподготовка, като след 28.09. продължаваме със залесяването”, сподели още Борисов.

Колкото и да отричат, че действията им се предизборен пиар, засаждането на фиданки и осемкилометровото копане ще осигурят на ГЕРБ поредната доза героични снимки и то непосредствено преди изборите на 5 октомври.

Споделяне

Още от Избори 2014